detox

Rectificatie artikel in Spits over detox

In de Spits van 26-3-12 staat een artikel over detox. Mijn mening werd ook gevraagd. Helaas niet geheel goed begrepen…

Mijn aanvulling op dit artikel

Omdat ik niet de mogelijkheid heb gehad om het artikel vooraf in te zien schrijf ik hier een rectificatie. In het artikel kan het lijken alsof ik behoorlijk tegen ontgiftingskuren ben. Dit is echter niet waar, maar het is belangrijk om goed te weten waarom men dit wil doen, en wat de beste methode is voor de desbetreffende persoon.

De ideale ontgiftingsvakantie zou wat mij betreft moeten beginnen met een goede anamnese. Daarnaast is het slim een goede ontlastingstest te doen waar een beeld wordt gevormd van de darmgesteldheid. Ook zouden bloedtesten gedaan moeten worden waarin gekeken wordt of de persoon geen zware insulineresistentie heeft, geen uitgeputte bijnier heeft, hoe de lever en nieren er voor staan en een algehele nutritionele status (hulpstoffen lever). Als deze waarden niet optimaal zijn is het oppassen geblazen en moet men mild te werk gaan.

In zo’n week zou ook voorlichting gegeven moeten worden, en hoe je het lichaam het hele jaar door schoonhoudt. Wat er verder overblijft, is een vakantie waarin men mentaal en lichamelijk tot rust komt, kan genieten van zuivere voeding (niet alleen sappen) en als herboren terug komt.

Lees hier het detox artikel uit de Spits

Ps: Annemiek Slappendel heeft trouwens ook een prima genuanceerd verhaal als het om ontgiften gaat zoals ook te lezen is, maar dat is helaas lang niet altijd het geval bij alle wildgroei aan ontgiftingskuren.

Ir. Ralph Moorman

Lees hier meer over de yin-yang van het leven.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties