Advies levensmiddelentechnologie - Ralph Moorman

Ingenieur levensmiddelentechnologie

De vraag naar écht gezonde levensmiddelen neemt toe en veel productontwikkelingsafdelingen van levensmiddelenbedrijven willen hier zo goed mogelijk op inspelen en kiezen voor extern advies. Ralph wordt vaak ingehuurd gezien zijn achtergrond, kennis van de markt en zijn trouwe achterban die erbij betrokken kan worden.

Inspired by Ralph Moorman keurmerk

Ralph’s favoriete producten zijn zo min mogelijk bewerkt, verstoren de bloedsuiker niet te veel, bevatten weinig of geen onnatuurlijke toevoegingen, zitten in een verpakking die geen gifstoffen afgeven, zijn optimaal verteerbaar en hebben een hoge voedingswaarde. Het is goed zoeken in de supermarkt naar producten die aan deze eisen voldoen… Ondanks hun vaak verleidelijke verpakking en fraaie etiketten kun je de meeste producten in de supermarkt maar beter laten liggen als je om je gewicht en gezondheid geeft.

Gelukkig begint het tij te keren (bron: Voedingscentrum). Dat stimuleert bedrijven om levensmiddelen voor gezondheidsbewuste klanten te ontwikkelen, waardoor er steeds meer gezonde alternatieven in de schappen verschijnen. Ralph draagt aan deze gunstige ontwikkeling bij door bedrijven te helpen om hoogwaardige voedingsproducten te ontwerpen die voldoen aan zijn strenge maatstaven. Je herkent ze aan het logo ‘Inspired by Ralph Moorman’.

Ralph Moorman is de enige voedingsdeskundige in Nederland met een eigen keurmerk!

Inspired by Ralph Moorman

Succesverhaal

Het broodmerk YAM ging als eerst de uitdaging aan en ontwikkelde samen met Ralph een broodsoort (YAM desem). Ralph’s achterban zat met smart op dit gezonde brood te wachten en dat heeft YAM geweten. Vanaf het moment van introductie tot heden staat dit brood op plek 2 van best verkochte broden in de YAM lijn en verkoopt naast Jumbo nu ook PLUS supermarkten het brood.

Omdat Ralph transparant handelt en continue met zijn achterban communiceert kunnen zijn producten écht gefinetuned worden naar wens van de koper. Het vertrouwen in zijn producten groeit hierdoor enorm.

Ervaringen

cor jansen kooc“Toen wij KOOC ontwikkelden, kwamen we met Ralph in contact. Wij wilden niet weer een nieuw keurmerk, maar een autoriteit op het gebied van gezonde voeding die staat voor zijn principes. Onze gemeenschappelijke visie op gezonde voeding, aangevuld met Ralph’s kennis van producten en betrokkenheid bij de klant, hebben geleid tot de eerste 100% biologische kant-en-klaar maaltijden, zonder onnatuurlijke toevoegingen; inspired by Ralph Moorman.”

— Cor Jansen, KOOC

Wouter de Heij“Formeel is Ralph een MSc. In de levensmiddelenindustrie; geen arts of diëtist dus. Maar juist zijn Wageningse achtergrond van (bio)chemie en complexiteitskunde zorgt voor zijn hoge kennisniveau. Hierdoor is Ralph als lifestyle coach zo uniek. Niks zweverigs of uit de ivoren toren. Gewoon kennis, wijsheid en een open-mond. In een woelige kennis-zee van onzin, is Ralph een kennis-eiland van rust en vertrouwen.”

— Wouter de Heij, TOP-BV

Beschikbaarheid

Graag werken wij met veel partijen samen zodat we iedereen kunnen helpen. Helaas vult onze agenda zich vrij snel. Geef ons daarom tijdig een seintje zodat we kunnen kennismaken en, als het klikt, het project kunnen starten.

Interesse?

Formulier dienstenpagina

Samen aan de slag om nieuwe, echt gezonde levensmiddelen op de markt te brengen?

Wil je Ralph Moorman inhuren als sparringpartner of ontwikkelaar? Vraag direct een offerte bij ons aan. Geheel vrijblijvend, uiteraard.