advies levensmiddelentechnologie moorman

Ingenieur levensmiddelentechnologie

Tijdens zijn studie Levensmiddelentechnologie heeft Ralph Moorman zich vaak verbaasd over de “luiheid” van de productontwikkelingsafdelingen. Het thema gezondheid was een ondergeschoven kindje, en het ging vooral om een zo lage mogelijke prijs, octrooien, marketing en smaak. Om dit te bereiken werd er vaak gezocht naar de goedkoopste grondstoffen, werden bewerkingen en toevoegingen gekozen om een octrooi te verkrijgen, en daarnaast vooral gedaan wat wettelijk toegestaan is. Wat er naar zijn mening ontbrak was een “geweten” achter deze producten. Deze producten stonden namelijk vaak ver van de natuur, waren ultrabewerkt, bevatten onnodige toevoegingen, hadden nauwelijks voedingswaarde, lokten overeten uit, en vond hij nogal experimenteel als het gaat om de invloed op de gezondheid van de eter.

In de huidige tijd is de consument hier steeds meer bewust van en heeft behoefte aan nieuwe producten, formuleringen en productieprocessen. Bedrijven kunnen Ralph inhuren voor advies. Dit kan gaan om het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook om het herformuleren van reeds bestaande producten of productaanbod. Vaak word hij als een soort van devil’s advocate geboekt door levensmiddelenbedrijven om tot nieuwe ideeën te komen en om de nieuwe bewuste consument beter te begrijpen. Dus durf jij het aan? Huur hem dan in!

Inspired by Ralph Moorman keurmerk

Ralph Moorman combineert zijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog met zijn werk als gezondheidscoach als hij mensen meeneemt op ‘supermarktsafari’. Tijdens deze inspirerende rondleiding door de supermarkt gaat hij op jacht naar voeding die eerlijk, puur en gezond is. Zijn favoriete producten zijn zo min mogelijk bewerkt, verstoren de bloedsuiker niet te veel, bevatten weinig of geen onnatuurlijke toevoegingen, zitten in een verpakking die geen gifstoffen afgeeft, zijn optimaal verteerbaar en hebben een hoge voedingswaarde. Het is goed zoeken… Ondanks hun vaak verleidelijke verpakking en een fraaie etiketten kun je de meeste producten in de supermarkt maar beter laten liggen als je om je gewicht en gezondheid geeft…

Gelukkig begint het tij te keren, want de vraag naar gezonde voeding neemt sterk toe. Dat stimuleert bedrijven om levensmiddelen voor gezondheidsbewuste klanten te ontwikkelen, waardoor er steeds meer gezonde alternatieven in de schappen verschijnen. Ralph draagt aan deze gunstige ontwikkeling bij door bedrijven te helpen om hoogwaardige voedingsproducten te ontwerpen die voldoen aan zijn strenge maatstaven. Je herkent ze aan het logo ‘Inspired by Ralph Moorman’.

Ervaringen

Wouter de Heij“We weten zo weinig van voeding en gezondheid, dat we wat dat betreft alleen maar kunnen vertrouwen op mensen die goed met de beperkte kennis omgaan. Ralph Moorman durf ik u aan te bevelen.”

— Wouter de Heij, TOP BV

Dick Veerman“We weten zo weinig van voeding en gezondheid, dat we wat dat betreft alleen maar kunnen vertrouwen op mensen die goed met de beperkte kennis omgaan. Ralph Moorman durf ik u aan te bevelen.”

— Dick Veerman, Foodlog

Beschikbaarheid

Graag werken wij met veel partijen samen zodat we iedereen kunnen helpen. Helaas vult onze agenda zich vrij snel. Geef ons daarom tijdig een seintje zodat we kunnen kennismaken en, als het klikt, het project kunnen starten.

Interesse?

Formulier dienstenpagina

Samen aan de slag om nieuwe, echt gezonde levensmiddelen op de markt te brengen.

Wil je Ralph Moorman inhuren als sparringspartner of ontwikkelaar? Vraag direct een offerte bij ons aan. Geheel vrijblijvend, uiteraard.