Opleiding tot Trainer Hormoonfactor

Word jij de volgende erkende hormoontrainer van Nederland?

Tijdens deze klassikale, 10-daagse opleiding leer je twee dingen. Eén: hoe je naar gezondheidsklachten kijkt vanuit het hormonale systeem. En
twee: hoe je advies geeft over voeding, training en stressbeperking – volgens de unieke Hormoonfactor-methode van ir. Ralph Moorman.

  • Ruim 750 tevreden cursisten gingen je voor
  • Organisatie door Sonnevelt (Beste Opleider van NL 2014, 2015 en 2016)
  • Beoordelingscijfer: 8,6 (meer dan 750 stemmen)
Meld je hier aan

Voor wie?

Voor iedereen die veel met voeding en/of sport bezig is: diëtisten, voedingsdeskundigen, personal trainers, orthomoleculair therapeuten enzovoort.

  • Je wilt deskundig(er) gezondheidsadvies geven en je cliënten nóg
    beter coachen, begeleiden en motiveren.
  • Je wilt je eigen praktijk openen en hebt een erkend diploma nodig dat nieuwe cliënten overtuigt tot inschrijving.
  • Je wilt jezelf onderscheiden van andere praktijken door deze unieke Hormoonfactor-methode te integreren in je huidige aanpak.

Opleiding tot Trainer Hormoonfactor

Opleiding tot Trainer Hormoonfactor

Details

Inhoud & duur

De opleiding tot Trainer Hormoonfactor duurt 5 maanden en bestaat
uit 5 blokken van 2 aaneengesloten lesdagen (vrijdagen en zaterdagen, 10 lesdagen in totaal). De studiebelasting bedraagt gemiddeld 8 tot 10 uur per week.

Les 1: Hormonen en fysiologie algemeen
Les 2: Symptomen, diagnose, oorzaak en remedie hormonale disbalansen
Les 3: Spijsvertering, de basis van een gezonde leefstijl
Les 4: Hormonen en voeding
Les 5: Protocollen voor het behandelen van gezondheidsproblemen
Les 6: Hormonen en training
Les 7: Voeding en psychologie (eetgedrag)
Les 8: Coachen naar gedragsverandering
Les 9: Herhaling basis van hormonen / spijsvertering + mogelijkheid tot vragen
Les 10: Theorie examen

Startdata

Februari 2019 -> 3 klassen van maximaal 30 studenten.

Locatie

Health Center Hoenderdaal: Hoendersteeg 7, 38972 NA Driebergen-Rijsenburg (gratis parkeren)

Docenten

Ralph Moorman, Wendy van Zon, Astrid te Winkel, Jacqueline Vogelaar, Ronald Smit

Aantal personen

Maximaal 30 deelnemers (vooropleiding: MBO-niveau en/of voldoende levenservaring en motivatie)

Investering

Deze opleiding bedraagt € 2.095,- inclusief examenkosten,
exclusief literatuur en eventuele herexamenkosten. Geen btw van toepassing (onderwijsvrijstelling). Opleidingskosten zijn aftrekbaar.

Diploma

Haal je een voldoende voor je examen? En voldoe je aan je
aanwezigheidsplicht van 80% en betalingsverplichting? Dan ontvang je je HBO-geaccrediteerde diploma.

Ervaringen

Carolien van de Kamp“Ik heb lang met mijn uiterlijke onzekerheden rondgelopen. Een chronische huidziekte en Google kwamen uit bij Ralph Moorman. De opleiding Trainer hormoonfactor leek mij geschikt om te volgen, zodat ik het disfunctioneren van mijn lichaam beter zou gaan begrijpen. Wat ik nooit had kunnen voorzien was het enorme enthousiasme waarmee de verschillende docenten voor de klas staan. De deskundigheid, moeilijkheid en expertise die aan deze opleiding vaststaan en als laatste de magische klas, waar ik twee jaar na dato nog zo’n goed contact mee heb. De collega’s staan voor je klaar, vullen aan en leggen uit. Inmiddels heb ik zelf een succesvol online programma staan door deze stap te hebben gezet.”

— Carolien van de Kamp, businesscoach

Leen Pairon“De opleiding Trainer Hormoonfactor loste mijn verwachtingen ruimschoots in. Ik vond het interessant dat er naast de theorie rond het hormonale systeem en voeding ook aandacht was voor training, coaching naar gedragsverandering, spijsvertering en zelfs de psychologie van het eetgedrag. Bovendien slaagden de docenten erin om de leerstof toegankelijk te maken en op een boeiende manier over te brengen. Het is best een pittige opleiding. De leerstof is uitgebreid en het niveau is hoog, dus het vraagt wat inzet om dat alles binnen die tijdspanne van enkele maanden te beheersen. Maar je expertise gaat er zo’n korte tijd wel sterk op vooruit en je bent meteen klaar om het in de praktijk te gaan toepassen.”

— Leen Pairon, voedingscoach

Sonnevelt, opleiders voor vitaal leven, is marktleider in opleidingen op het gebied van vitaliteit en gezond leven. Én de enige Nederlandse opleider met een SNRO systeemaccreditatie, het NRTO-keurmerk én al 3 jaar op rij winnaar van de publieksprijs ‘Beste Opleider van Nederland’. Per 1 september 2016 is de opleiding Trainer Hormoonfactor (20 EC punten) op HBO-niveau geaccrediteerd.

Interesse?

Formulier dienstenpagina

Belangrijk: de opleiding tot Trainer Hormoonfactor is doorgaans weken tot maanden van tevoren volgeboekt. Hoe eerder je dus reageert, hoe eerder je op de lijst staat en hoe eerder je jouw opleiding volgt.

Vragen? Neem gerust contact op met het secretariaat van Sonnevelt Opleidingen: info@sonneveltopleidingen.nl / 0418 – 515782.