Inspired by Ralph Moorman

De drie niveaus van beïnvloeden

Wat is de beste plek om een voetbal wedstrijd te beïnvloeden? Schreeuwend met een zak chips achter de TV? Of brullend vanuit een stoel in de tribune? Allebei niet... Echte invloed oefen je uit door je voetbalschoenen aan te doen, met de bal aan je voeten, als speler in die belangrijke wedstrijd. Als voedingsdeskundige en levensmiddelentechnoloog heb ik de afgelopen jaren alle drie de niveaus doorlopen. Waar ik begon in de oppositie achter de televisie, sta ik nu op het veld om een belangrijke wedstrijd te spelen.

Plan

Achter de televisie

In mijn studietijd begon ik met het ontwerpen van gezondere producten. Op dat moment was er echter nog geen vraag vanuit de markt, en daarmee geen interesse vanuit de supermarkt. Voordat ik de supermarkten kon overtuigen moest ik eerst de mensen bewust maken.

People

Vanuit de tribune

Ik was geïnspireerd om aan de vraag kan te gaan staan. Met de Hormoonfactor leerde ik mensen bewust te worden van de oorzaak van hun gezondheidsproblemen. He was heel simpel. Eerst het koopgedrag van de mensen veranderen, en daarna pas de supermarkten.

 

Product

Op het veld

Ik ontdekte dat grote winkels imago vaak belangrijker vinden dan gezond willen zijn. Daardoor worden er in producten veel compromissen gemaakt. Ik sta voor compromisloze producten en uit dat door zelf het geweten te zijn achter mijn producten.

Omgeving is sterker dan Wilskracht

Ik geloof dat sterker en bewuster worden als mens de eerste stap is naar een gezonder leven, maar het is ook tijd voor de tweede stap. Het is tijd om onze omgeving te verzwakken. Als mens word je beïnvloed door je omgeving. Hoe stil je je trek bijvoorbeeld op een gezonde manier wanneer je in een tankstation staat vol suiker en snacks? Daarom is het belang dat die omgeving aansluit op het leven dat je eigenlijk wilt leiden.

Het mes snijdt aan twee kanten

Vanuit die overtuiging zet ik mij als coach in om mensen sterker te maken, en als ontwikkelaar van echt gezonde producten om hun omgeving te verzwakken. Op die manier is het voor iedereen makkelijker om oud te worden, en jong te blijven.

I preach what i practice

Wie ben ik? Ik ben voedingsdeskundige, en tevens ingenieur levensmiddelentechnologie. In die combinatie  zie ik voor mij een missie.

Ik ontdekte dat het voor mij niet moeilijk is om die gezonde lifestyle ook te leven. Ik ben nooit 'uit shape' geweest, en daarmee ben ik misschien anders dan anderen. Want ik heb niet van mijn wond mijn werk gemaakt, of van mijn mess mijn message. Ik heb er mijn werk van gemaakt omdat ik het simpelweg logisch vond om mensen te helpen met betere producten en een stukje bewustzijn.

Ik werk vanuit een innerlijke drive, en ik geloof dat dat alleen kan als je weet waarom je doet wat je doet. Al sinds ik als kind met mijn vader door Artis liep voelde ik een diepgewortelde nieuwsgierigheid naar de oorsprong van ons voedsel, en waarom dieren in de natuur altijd 'puur natuur' aten, en wij als mensen ons voedsel zo bewerken.

Het mes snijdt aan twee kanten

Vanuit die overtuiging zet ik mij als coach in om mensen sterker te maken, en als ontwikkelaar van echt gezonde producten om hun omgeving te verzwakken. Op die manier is het voor iedereen makkelijker om oud te worden, en jong te blijven.

Inspired by
inspired-by-ralph-moorman-logos