Ralph Moorman

Biografie

Wie is Ralph Moorman niet? Laten wij daarmee aftrappen. Want blijkbaar
kent Nederland een bekende naamgenoot. Voor alle duidelijkheid: Ralph is níet de professioneel wielrenner (zie: Wikipedia).

Wél is hij professioneel voedingsdeskundige, spreker, docent, auteur en levensmiddelenadviseur. Naast deze titels is Ralph (16 juli 1976) ook fervent natuurliefhebber, zeer sportief aangelegd en fan van sportclub Only Friends.

Twee elementen die onlosmakelijk verbonden zijn met zijn revolutionaire hormoonfactorprogramma: het resultaat van zijn opleiding Levensmiddelentechnologie aan de Universiteit Wageningen, talrijke aanvullende studies en jarenlang onderzoek van verschillende methodes. Met als eerste wapenfeit: het uitbrengen van zijn baanbrekende pennenvrucht De hormoonfactor in 2009.

Missie

Wij bewegen te weinig, wij eten steeds ongezonder. Producenten bewerken ons eten zwaar en voorzien voeding van additieven – met als doel: patenten verkrijgen en winsten maximaliseren. Deze voeding staat zó ver verwijderd van de natuur dat Ralph Moorman dit ziet als een experiment met de bevolking waar vrijwel niemand bewust voor gekozen heeft.

Hij vindt dat dit anders moet. Het werd zijn ambitie om mensen bewust te maken van onze ongezonde leefstijl – wat leidt tot een ‘hormonale disbalans’ die veel gezondheidsklachten veroorzaakt.

Hij waarschuwt consumenten en wijst producenten op hun verantwoordelijkheden. Daarnaast adviseert hij bedrijven over het belang van een gezonde leefstijl van werknemers en helpt hij levensmiddelenconcerns bij het ontwikkelen van eerlijke alternatieven die passen bij de huidige samenleving en tijdsgeest.

Keuken

CV

2017-heden: Lid RvA en RvT stichting The model’s healthpledge

De Raad van Advies en Raad van Toezicht bestaat uit zeven professionals uit verschillende vakgebieden die allen de missie delen om een zo gezond mogelijke werkomgeving voor modeprofessionals te creëren. Ralph is op het gebied van voeding en leefstijl betrokken.

2015-heden: Levensmiddelentechnoloog

In 2015 verscheen het eerste biologische glutenvrij desembrood op de markt onder de naam YAM desem. In 2017 volgde de eerste biologische kant-en-klaarmaaltijden onder de naam KOOC. Meer producten zullen volgen, allen te herkennen aan het keurmerk ‘inspired by Ralph Moorman’.

2011-heden: Docent Sonnevelt Opleidingen

Geeft les tijdens zijn zelf opgezette opleiding tot Trainer Hormoonfactor: een 10-daagse opleiding voor mensen uit de gezondheidssector die meer willen weten over ons hormoonstelsel in relatie tot lifestyle.

2010-heden: Voedingsdeskundige bedrijven

Adviseert bedrijven hoe zij de gezondheid van hun werknemers verbeteren – lettende op o.a. het voedingsaanbod in kantines, beweging en stressbeperking. Ralph denkt hierbij mee over de ingrediënten, technologie en trends.

 

2009-heden: Spreker

Geeft lezingen en 1-daagse incompany trainingen over een viertal gezondheid gerelateerde onderwerpen.

2006-heden Personal Trainer

Begeleidt cliënten 1-op-1 gedurende 10 fitnesstrainingen.

2013-2016 Ambassadeur EkoPlaza

Zet zich o.a. via zijn ambassadeurschap in voor pure, onbewerkte, vaak biologische voeding.

2006-2013 Hormoonfactor trainer

Coacht cliënten volgens zijn zelf ontwikkelde hormoonfactor-methode.

2005-2009 Fitness & Lifestyle coach Special Sports Amstelveen

Coacht cliënten op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement.

2001-2003 Onderzoeker Numico Research

Voert onderzoek uit voor de Amerikaanse sportvoedingssupplementenfabrikant GNC.

Universiteit Wageningen

Studie

2003-2010 Euromedicom/A4M

Aartsenseminars over hormonen, gezondheid, anti-aging en regenerative medicin.

2003-2005 NSCA, CSCS

Amerikaanse certificering op het gebied van Sport, voorvereiste HBO of Master.

1995-2001 Levensmiddelentechnologie Universiteit Wageningen

Onderzoek en ontwikkeling voor de levensmiddelenindustrie.

1989-1995 Marnix college Ede

Gymnasium béta.

Boeken

Klanten van Ralph Moorman

Opdrachtgevers

Kappé International | Sociale verzekeringsbank | Dentaid | FNV | Hannah | Maria Galland | Sisley | Gezondheidsbeurs | Huishoudbeurs | Healthy Fest
… en +50 andere tevreden klanten.

In de media

Het fanatisme waarmee Ralph Moorman strijd voor een positieve verandering binnen de voedingsindustrie en een gezonde leefstijl is de media niet onopgemerkt gebleven. Ralph wordt dan ook vaak als expert geraadpleegd en heeft vele televisieoptredens én interviews voor de geschreven pers op zijn naam staan. Hij doet stevige uitspraken die bij mensen binnenkomen om vervolgens de nuance zeker niet te vergeten. Een greep hieruit (klik hier voor het volledige overzicht):

Ralph Moorman in de media

Koffietijd, RTL 4

Glutenvrij eten een hype? (03 februari 2015)
Gezond boodschappen doen (12 november 2013)
De Supermarkt Safari (24 september 2012)

Boulevard, RTL4

De boodschappencoach (05 juni 2013)
De beste diëten op een rij (27 december 2010)
Het hormoonbalansdieet (17 september 2010)
De hormoonfactor (01 december 2009)

Het Parool

Het beroerde imago van de E’tjes (01 augustus 2015)
Help ik moet gezond leven (03 mei 2014)
Column Hans Halveert (2013-2014)
De macht van de supermarkten (27 september 2013)
Zo blijven de sterren sterk (14 mei 2011)
Een drankje met Ralph Moorman (23 oktober 2010)

Linda Magazine

Rot op met je chiazaad (01 december 2015)

Perskit Ralph Moorman

Perskit

Covers, foto’s en logo’s nodig voor jouw eigen publicatie?

Download onze perskit

Kritiek

Naast de vele lovende woorden waren er uiteraard ook kritische geluiden. Zo delen Het Voedingscentrum (een achterhaald orgaan dat nog altijd de traditionele ‘schijf van vijf’ promoot) en de Consumentenbond, zij het op details, niet de visie van Ralph. Echter, wie het opneemt tegen de gevestigde orde zal altijd te maken krijgen met weerstand.

De Schijf van Vijf (Voedingscentrum)

Ervaringen

Pauline Heins“Wij zijn zeer tevreden over zijn lezing ‘De mond in relatie tot hormonen’. Nogmaals hartelijk dank en vanuit Dentaid vonden wij het zeker geslaagd.”

— Pauline Heins, Dentaid

Jacques Parson“Alle personeelsleden krijgen twee boeken van Ralph cadeau en hij zal op kantoor persoonlijk langskomen voor een aantal seminars. Ik ben erg tevreden over de samenwerking.”

— Jacques Parson, Kappé International