Overzicht van (on)gezonde supermarktproducten.

Inclusief kleurcodes, symbolen en handig trefwoordenregister.

Meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Specificaties

Auteur: Ralph Moorman

Uitgeverij: CocoBooks

Taal: Nederlands

Aantal pagina’s: 174 pagina’s

Afmetingen: 12x188x103 mm

Gewicht: 218 gram

Verschijningsdatum: april 2013

Druk: 10e druk

ISBN10: 907914214X

ISBN13: 9789079142149

Omschrijving

Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas komt, lightproducten waarvan je dik wordt, zonnebloemolie in plastic flessen die giftige chemicaliën afgeven, saus vol schadelijke toevoegingen, fruit waaraan restjes pesticiden kleven: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die je gezondheid kunnen schaden. Gelukkig vind je ook gezonde, schone en ‘eerlijke’ voeding in de schappen. In De boodschappencoach onthul ik hoe je supermarktproducten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.

Lees verder

Aanraders en Afraders

Dit boek bestaat uit overzichtelijke lijsten met voedingsproducten die zijn ingedeeld in ‘Aanraders’ en ‘Afraders’. Dankzij kleurcodes en symbolen zie je in één oogopslag welke levensmiddelen je veilig in de boodschappenkar kunt laden – en welke je beter kunt laten liggen in de schappen. Alle producten zijn voorzien van belangrijke informatie en tips. Een trefwoordenregister achterin maakt het opzoeken van producten extra eenvoudig. Omdat het boek een handzaam zakformaat heeft, neem je het gemakkelijk mee naar je supermarkt.

Schadelijke chemicaliën

In de supermarkt schuilt het grootste gevaar voor de gezondheid in samengestelde industriële voeding. Deze ‘laboratoriumproducten’ hebben volgens Ralph Moorman meer met chemie dan met kookkunst te maken. Sauzen, kruidenmixen, vleeswaren, kant- en klaarmaaltijden, bouillonblokjes, ontbijtgranen: om de verkoop te stimuleren staan ze vaak stijf van de smaakversterkers, kleur- en geurstoffen, verborgen suikers en schadelijke vetten. Tijdens het productieproces gaan waardevolle vezels, vitaminen en mineralen niet alleen verloren – ze vormen ook stoffen die schadelijk zijn als wij dagelijks consumeren.

Kritisch en onafhankelijk

Uit praktische overwegingen selecteerde Ralph Moorman alleen levensmiddelen van Albert Heijn, Jumbo en EkoPlaza. Alle producten zijn echter ook verkrijgbaar bij andere supermarkten – soms onder een andere naam. Er zijn géén financiële banden met supermarktketens. De boodschappencoach is strikt onafhankelijk!
Inklappen