de testo factor

De testo factor | Het boek voor mannen

In dit boek lees je alles over de belangrijke testo factor!

Pim Christiaans en Ralph Moorman

Toen Pim (1959) op zijn 44ste overwoog zijn aanstaande midlifecrisis te vieren met de aanschaf van een snelle bolide en een jonge vriendin, besloot hij in plaats daarvan tot op de bodem uit te zoeken hoe hij zijn lichamelijke veroudering kon remmen. Als journalist en voormalig hoofdredacteur van mannenblad Men’s Health vond hij snel zijn weg naar artsen en wetenschappers die hem op de hoogte brachten van de laatste medische inzichten. Zijn zoektocht resulteerde in ‘De houdbare man, praktische gids voor een eeuwige jeugd’, dat tien herdrukken beleefde. Hormonen spelen een belangrijke rol in dit geruchtmakende boek en tijdens het schrijven ervan testte Pim verschillende hormoontherapieën op zichzelf.

Ondertussen voltooide Ralph (1976) zijn studie levensmiddelentechnologie in Wageningen terwijl hij als natuurlijke bodybuilder behalve in voeding ook geïnteresseerd raakte in hormonen. Omdat hij ‘clean’ wilde blijven trainen, volgde hij een reeks internationale artsencongressen waar hij leerde hoe je met voeding en andere natuurlijke middelen en methoden de hormoonproductie van het lichaam kunt bijsturen. Met zijn kennis over voeding, hormonen en krachttraining begon hij mensen als fitnesscoach te begeleiden. In 2009 vatte hij zijn kennis en ervaring samen in het handboek ‘De hormoonfactor’ waarvan Pim de eindredactie voerde. Onlangs beleefde dit populaire boek de zeventiende druk.

Bestel hier het nieuwe boek ‘De testofactor, het ultieme handboek voor mannen’

testo factor christaans & moorman

Hét boek over de testo factor

In ʻDe testo factorʼ bundelen Pim en Ralph hun krachten. Ralph kan putten uit veel ervaring met mannen die hij als coach heeft begeleid. Daarnaast heeft hij door zijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog veel kennis van voeding en wetenschap. Pim is met zijn blog lifeunlimited.nl uitgegroeid tot een expert op het gebied van gezond ouder worden en heeft voor dit boek zijn journalistieke ervaring ingezet om de nieuwste kennis over hormonen en mannengezondheid te verzamelen.

testo factor

De inhoud

In deel 1 worden de basisprincipes van hormoonbalans uitgerold en maak je kennis met de belangrijkste hormonen voor je gezondheid. Deel 2 gaat over hoe je een verstoorde hormoonbalans kunt herstellen en jezelf tot een megaman kunt transformeren. Het 3e deel staat vol met veelvoorkomende mannenproblemen met de oplossingen overzichtelijk op een rij. Helemaal achterin vind je de bijlagen plus een handig trefwoordenregister.

Dit zou weleens het nuttigste boek kunnen zijn dat je ooit in handen hebt gehad!

testo factor voor gezonde mannen

Bestel hier het nieuwe boek ‘De testofactor, het ultieme handboek voor mannen’

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 votes, average: 3,22 out of 5)

Laden...

Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CP van der Hart
CP van der Hart
7 maanden geleden

Beste Ralph, heb het boek besteld voor mijzelf en mijn jarige fietsmaatje. Ben benieuwd!

Ralph Moorman
Ralph Moorman
Antwoord aan  CP van der Hart
7 maanden geleden

Wat supergaaf Cor, ben benieuwd wat jullie er van vinden 😀

RMB
RMB
7 maanden geleden

Hallo Ralph, al die zes dingen die bovenaan de cover staan van jullie boek wil ik als vrouw ook wel, maar je kunt het vast niet een op een vertalen neem ik aan….

suzanne
suzanne
1 maand geleden

ik heb het boek net besteld; klopt het dat je in een interview ooit naar een ‘hormoonboek’ voor de vrouw hebt verwezen? En zo ja, welke was dat?