voedingsadvies voor vegetariers

Voedingsadvies voor vegetariërs

Vlees, gevogelte en vis bevatten eiwitten, vetten en andere waardevolle stoffen die noodzakelijk zijn voor een goede hormoonhuishouding. Vegetarische voeding is voor de hormoonbalans helaas niet optimaal.

Inhoud van dit artikel

Klachten

Vegetariërs produceren bijvoorbeeld beduidend minder testosteron en groeihormoon dan mensen die alles eten. Bovendien bestaat het gevaar dat vegetariërs door het vermijden van dierlijke eiwitbronnen te veel suiker en koolhydraten eten en hiermee hun insulinewerking verstoren. Ook zijn veel vegetariërs geneigd veel soja te eten, terwijl grote hoeveelheden soja de schildklier kunnen vertragen. Daarnaast zijn plantaardige eiwitten van een minder goede kwaliteit dan dierlijke eiwitten.

Mijn voedingsadvies

  1. Terwijl melkproducten niet in het hormoonbalansdieet passen, raad ik ze mijn vegetarische klanten toch aan, omdat zij zo dierlijke eiwitten binnenkrijgen.
  2. Om aan voldoende eiwit met een hoge biologische waarde te komen, raad ik vegetariërs bovendien aan te suppleren met wei-eiwit.
  3. Ei is ook een goede dierlijke eiwitbron voor vegetariërs, maar het risico op het opbouwen van een allergie neemt toe bij het eten van veel eieren. Wissel eieren daarom af met melkproducten.
  4. Roomboter kan dankzij het hoge gehalte aan verzadigd vet de testosteron spiegel verhogen.
  5. Plantaardige producten bevatten geen vitamine B12 en ijzer. Daarom adviseer ik vegetariërs een supplement met vitamine B12 en vitamine C (voor een betere ijzeropname) bij maaltijden te gebruiken.
  6. Sommige vegetariërs eten af en toe vis. Dit is voor hun hormoonbalans een heel goed idee!

Lees hier de uitgebreide versie van deze blog inclusief bronvermelding en w vegetariërs nog meer kunnen doen om de omega 3, vitamine B12 en vitamine D tekorten aan te vullen.

Ir. Ralph Moorman

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,50 out of 5)

Loading...

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op

gratis hormoontest

Gratis test!

Meld je aan voor de zelftest en kijk welke hormonen bij jou uit balans zijn. 

-> Meld je aan

Direct aan de slag

Wij stappen in op de plek waar jij op dit moment staat. Zelf aan de slag met onze boeken? Online begeleiding van ons? Of liever 1 op 1 afspreken met een collega van Ralph in de buurt?

-> Bekijk onze producten

opleiding trainer hormoonfactor

Opleiding Trainer Hormoonfactor

Wil jij in 10 dagen alles weten over hormonen en hoe je het hormoonsysteem kan beïnvloeden met leefstijlaanpassingen?

-> Lees hier meer